Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virtuális DVD-szolgáltatást tervez a Microsoft

2009.09.16

A tervek szerint a vásárlók ezentúl internetről is letölthetik a kinézett film speciális digitális változatát. Ezek a különleges verziók is tartalmazzák a már megszokott kiegészítő tartalmakat, mint például a forgatást bemutató videókat, a szereplőkkel való riportokat, és így tovább.

A szolgáltatás a kényelem mellett más előnyöket is nyújthat, a rendszer ugyanis friss mozielőzeteseket, játékokat, csengőhangokat, zenéket és online chatelési lehetőségeket biztosít a vásárlónak.

A Microsoft a szolgáltatást az általa kifejlesztett Silverlight technológia segítségével igyekszik megvalósítani. Ehhez kapcsolódik, hogy az amerikai szoftveróriás bejelentette az Adobe Flash riválisaként megjelent Silverlight 4-es verziójának hamarosan várható érkezését. A szoftver következő generációja alkalmas lesz arra, hogy a filmek digitális másolatával olyan élményt nyújtsanak a mozizóknak, amilyet a DVD és a Blu-ray esetén tapasztalhatunk.

A Microsoft tervezi a szolgáltatás bevezetését más országokban is, bár előbb ki kell várni, hogy milyen fogadtatásra talál az Egyesült Királyságban.